Categories

Lelaki Ini Jana Komisen 5 Angka Dari Clickbank Promote 1 Produk Sahaja

//Lelaki Ini Jana Komisen 5 Angka Dari Clickbank Promote 1 Produk Sahaja

Lelaki Ini Jana Komisen 5 Angka Dari Clickbank Promote 1 Produk Sahaja

Agak ‘klise’ jika saya nak menceritakan bagaimana saya temui method ini tapi perlu cerita juga hehe.

Masa saya temui method ini dengan izin Allah, isteri baru habis berpantang anak kedua dan saya sibuk menguruskan anak syurga saya dan isteri berpantang pada pertengahan bulan Mei 2017.

Jadi saya tak punya banyak masa. Setiap hari saya hanya dapat luangkan 3-4 jam sahaja sehari untuk belajar, buat dan buat split test.

Pada satu hari yang indah ..Boom ! Komisen mulai masuk dan apabila saya melihat kembali struktur dan cara saya buat then.. it’s an ahaa moment.. ting!

Saya duplicate untuk beberapa produk clickbank yang lain. Alhamdulillah Saya bersyukur Allah tunjukkan jalan dan berikan ‘ahaaa moment’ tu.

So ini yang saya dapat:

Jumlah Komisen Dalam USD = USD 3412.46

Tukar kepada Ringgit Malaysia = USD 3412.46 x 4 (tukaran semasa)

Jumlah Sebenar Komisen Dalam Ringgit Malaysia adalah RM 13,649.84 dengan hanya saya promot 1 produk sahaja dari clickbank!

Total Komisen RM 13, 649.84 – RM 900 (Kos Keseluruhan)

Buktinya:

Alhamdulillah yang bestnya saya jana komisen tadi:

  • Tanpa FB ads
  • Tanpa Email List Subscriber
  • Tanpa Video youtube
  • Tanpa buat pos di forum dan classified site
  • Tanpa perlu submit artikel
  • Tanpa SEO
  • Tanpa buat backlink !

Jadi bagaimana saya melakukannya ? …

2 Step Penting Untuk Dapatkan Komisen USD Dari Clickbank

1- Research (Kajian)
Oleh kerana di clickbank mempunyai lebih dari 5000++ produk buat masa ini. Jadi kajian sangat penting untuk menentukan kejayaan anda meraih komisen hasil jualan di clickbank.

Tersilap memilih produk yang belum sampai trendingnya , atau produk yang “sejuk” akan menyebabkan and sukar membuat jualan dan akhirnya anda kecewa sendiri.

Frust sendiri. Selain itu, kesilapan memilih produk yang tinggi kadar refund nya juga akan menyebabkan anda sukar mendapatkan keuntungan yang tinggi.

Jadi, saya cadangkan jika anda hendak memilih produk pastikan produk tersebut mestilah :

  • Mempunyai permintaan (Graviti di antara 10-50)
  • Produk yang sudah atau hampir masuk musim trend nya.
  • Produk yang mempunyai zero atau low refund rate (2% or below)

Bagaimana anda research produk tersebut ? Anda boleh terus pergi ke clickbank.com dan lihat di bahagian ‘affiliate marketplace’. Anda boleh research produk-produk yang ada di dalam clickbank di situ.

2- Promosi

Setelah anda mendapatkan link affiliate anda di clickbank, anda sudah boleh buat promosi atau marketing. Banyak blog-blog atau video-video di luar sana mencadangkan anda buat promosi begini (antaranya) :

  1. Facebook : Masalah utama anda hendak promosikan di facebook, anda letak link affiliate clickbank sahaja pun tak boleh, jadi bagaimana nak promot ? InshaAllah dengan gunakan cara cbmethod anda boleh promosikan di facebook. (komisen saya di atas tidak melibatkan facebook dan facebook ads!)
  2. Blog & SEO : Cara ini cara evergreen. Ramai otai-otai antarabangsa telah lakukan. Untuk menaikkan blog anda supaya mendapat ranking sekurang-kurangnya di first page google bukanlah suatu kerja yang mudah. Dengan pelbagai update algo google seperti penguin, panda, hummingbird dan lain-lain menjadikan anda lagi pening kepala dan banyak menghanguskan duit untuk buat macam-macam tier backlink blog anda.

Alhamdulillah daripada “ah – ha” moment, terhasilnya panduan saya bina sendiri hasil pengalaman saya sendiri dapat menemui cara promosi yang cepat dan mudah untuk melakukan jualan di clickbank seterusnya menjana komisen usd anda yang pertama!

Saya namakan sebagai CBMETHOD

CBMethod adalah panduan dan tutorial dalam bentuk Video. Saya ada kongsikan secara mendalam bagaimana buat research dengan menggunakan tool ‘free’ yang saya guna sendiri bagi mendapatkan produk-produk yang hot dan trending serta low refund.

Untuk kepastian CBMETHOD ini berkesan dan bukan “nasib baik”, beberapa orang telah cuba dan aplikasikan apa yang saya ajar.

Mereka telah cuba praktikan apa yang saya ajar beberapa minnggu yang lepas.  Dan tidak sampai beberapa hari kemudian, ramai yang telah pecah telur dan berjaya buat jualan USD dari Clickbank yang pertama.

Lihat dibawah dan tarikh jualan dihasilkan.

 

Jika anda tanya saya yang mana senang nak buat duit USD di internet, Ebay, Shopify, jual kat facebook atau instagram, mestilah saya kata Clickbank. Tak perlu nak layan customer, tap perlu nak followup atau pun nak layan whatsapp.

Clickbank ni tak perlu pandai mengayat, tak perlu copywriting yang hebat. Tak perlu pandai bahasa inggeris. Saya akan tunjukkan macam mana nak tulis artikel bahasa inggeris. Tak perlu belajar balik.

Kalau anda rasa artikel yg saya share ni bermanfaat dan anda nak belajar lebih lanjut, baru-baru ni saya dapat pm, whatsapp  dan emel yang bertalu-talu untuk saya buatkan panduan macam mana nak buat buat duit melalui clickbank.

Apa yang sy share ni cuma 5% sahaja daripada content video yang telah saya dokumenkan. Dalam video tu saya dah siapkan proses dari A to Z.  Ini content video tersebut…

MODUL 1
=======

1- Cara Register Akaun Clickbank
2- Cara Register Akaun Payoneer
3- Cara link kan akaun Clickbank dan Payoneer

MODUL 2
=======

1- Cara Setting Untuk Withdraw Dari Payoneer ke Bank Akaun Malaysia

MODUL 3
=======

Research

Sangat Penting. “50% kejayaan menuai komisen yang lumayan dari clickbank adalah dari research yang bagus”

MODUL 4
=======

Domain Dan Hosting
(Cara beli domain yang betul dan setup domain dan hosting supaya sync dan website boleh di livekan)

MODUL 5
=======

Install WordPress

MODUL 6
=======

Cara Beli Artikel & Struktur artikel

MODUL 7
========

Cara Setting “Magic Script”

MODUL 8
=======

Cara Setting Salespage

MODUL 9
========

Promosi Melalui Google Adwords

MODUL 10
========

Promosi Melalui Bing Ads

MODUL 11
=======

Promosi melalui Video – YOUTUBE

MODUL 12
========

Tutorial Memasang Skrip Untuk Menerima Notifikasi Jualan (SALE NOTIFICATION) dari Clickbank.

Jika anda seorang newbie or bekas affiliate clickbank, CBMethod ni sesuai untuk anda belajar. Sebabnya ianya adalah proven case study dan ianya easy friendly,

Keduanya, saya ajar teknik yang simple tapi powerfull, anda boleh terus praktiskan.

Semua step apa yang patut anda buat, bagaimana nak bermula dan macam mana cara nak promote saya ada ceritakan secara terperinci dalam video tutorial CBMETHOD ni.

Pelaburan yang anda keluarkan untuk mendapatkan ilmu ini sangat berbaloi. ilmu yang anda dapat anda boleh pakai sampai bila-bila takkan habis.

Jika anda berminat boleh boleh klik link berikut untuk dapatkan CBMETHOD di bawah

> TEMPAH DISINI < 

Abdul Malek MB & Rammel Ramli

Share dengan rakan andaShare on Facebook
By | 2018-02-15T01:49:15+00:00 January 26th, 2018|Buat Duit|0 Comments

Leave a Reply